Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Bearnaisebakat Cornbread

Bearnaisebakat Cornbread

Skriv utSkriv ut recept

Javisst, en äkta amerikansk klassiker med fransk Bearnaise-touch, vilken härlig cross-over. Särskilt som det är vi här i Sverige som har filosåsferat fram den lysande idén att baka majsbröd med hjälp av sås. Världen är liten.

Utrustning som behövs:
Avlång brödform alternativt en mindre rektangulär ugnsform.

  • MÄNGD:
    6 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    60 minuter
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 1750C. Smörj formen med smör.

2. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål.

3. I en ny skål, vispa upp ägget.

4. Häll i filmjölken och bearnaisesåsen och blanda väl.

5. Häll de blöta ingredienserna i de torra och blanda väl till en rätt så tjock smet.

6. Häll smeten i ugnsformen och baka i ugnen, ca 45 minuter ifall brödform används. Om en bredare ugnsform används kan det räcka med 30-35 minuter i ugnen. Testa med en sticka för att vara säker på att den är färdiggräddad i mitten.

7. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen, ca 30 minuter. Skär upp och servera med bearnaisesås. Variera receptet genom att byta ut såsen mot exempelvis jalapeñosås, eller bearnaise hot – om man gillar lite styrka i sin mat.

INGREDIENSER:
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1,5 dl Lohmanders Ekologisk Bearnaise
  • 3 dl filmjölk
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Original
  • Bearnaise Hot Chili
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Kycklingtostada med Bearnaise Hot Chili
Toast Skagen
Tonfisktataki med edamamesallad
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE