Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Filtrera frågor och svar

Det går alldeles utmärkt att använda Lohmanders såser till både bakning och matlagning. På vår receptsida finns massor av inspirerande och goda recept, där såsen både används i matlagningen och som ett tillbehör som ger måltiden det lilla extra.

Orsaken till att vi inte kan göra en bearnaisesås som baseras på smör är att den stelnar vid kylskåpsförvaring. Rapsolja håller sig i kylen och garanterar att produkten inte spricker.

Vi arbetar aktivt med att hitta än bättre förpackningslösningar än de vi redan har. I enlighet med plastinitiativet som vi skrivit på, är målet att till år 2025 använda 100% återvinningsbara material och att minimera mängden material utan att det får en negativ påverkan på produktkvalitet, livsmedelssäkerhet eller matsvinn.

För oss på Lohmanders och Foodmark är det viktigt att bidra med god och hållbar mat, men även att ha en ansvarsfull och långsiktig företagsstyrning. Därför tar vi ansvar genom hela värdekedjan. Vi arbetar med allt från innovation, produktutveckling och inköp till produktion, försäljning och kundservice. Vi arbetar kontinuerligt för en cirkulär värdekedja genom att använda allt mer återvinningsbart och återvunnet material i våra förpackningar och vi hoppas att vi framöver, tillsammans med andra aktörer, kan sluta cirkeln än mer genom att påverka våra konsumenter till att i högre grad lämna den tomma förpackningen till återvinning.

Våra förpackningar ska sorteras som plast. Vi hoppas att alla våra konsumenter vill hjälpa oss med att lämna den tomma förpackningen till återvinning där den få ett ”andra liv” som något annat än livsmedelsförpackning.

Våra såser fylls i bägare av livsmedelsgodkänd plast. Materialet är passande för den typ av produkter vi saluför. Användning och hantering utöver detta har Foodmark inte möjlighet att svara för.

Lohmanders såser tillverkas i vår fabrik i Albyberg i Haninge kommun.

Våra såser i bägare håller cirka 14 dagar efter öppnande.

Våra såser i flaskor håller fram till bäst-före-datum.

Mat som förvaras rätt håller ofta längre. Vi rekommenderar att du litar på dina sinnen, om såsen inte luktar, ser och smakar avvikande från hur den var när du åt av den första gången, så är den okej.

Vi rekommenderar inte att frysa in våra såser då de blir vattniga och gryniga.

Om en Lohmandersprodukt innehåller gluten eller mjölk så deklareras det i ingrediensförteckningen.

Observera att receptförändringar kan ske. På den aktuella förpackningen anges alltid korrekt information om produktens innehåll. Läs därför alltid innehållsförteckningen noga.

Vi rekommenderar dig att efterfråga produkten i den matbutik du brukar handla. Vår erfarenhet är att många butiker är villiga att köpa in produkter även om den inte efterfrågas i stora kvantiteter.

För att få reda på var en viss produkt är listad kan du skicka en fråga via vårt kontaktformulär.

Foodmark använder enbart godkända tillsatser/konserveringsmedel. De konserveringsmedel som används har betydelse för produkten. Vi gör kontinuerligt översyn av våra recept för att reducera halten tillsatser/konserveringsmedel så mycket som är möjligt utan att försämra produktsäkerhet och aptitlighet.

Vi är mycket stolta över att under 2020 genomfört ett byte av våra bägare för Lohmanders såser. Den nya bägaren har en reducerad mängd plast och exkluderat lock har i snitt ca 15% material reducerats – utan att för den delen påverka såsmängd, hållbarhetstid, smak eller kvalitet.

I genomsnitt motsvarar detta nästan 2 gram mindre plast per bägare vilket gör att vi minskar vår plastförbrukning med över 11 ton per år. Det här är ett viktigt steg framåt i vårt arbete för mer hållbara förpackningar.

Vad roligt att du är intresserad av att bli en del av oss!

Lohmanders är ett av Foodmarks varumärken och för att se våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan, ber vi dig klicka här.

Lohmanders såser går att värma försiktigt i vattenbad, men vi rekommenderar att de serveras kylda.

HITTADE DU INTE DET DU SÖKTE?

Då kan du kontakta oss via kontaktvägarna nedan:

Ring

Telefontid: 12:30-14:30 helgfria måndagar, onsdagar eller torsdagar

020-21 40 21

Skriv till oss

Vår postadress är: Konsumentkontakt Foodmark AB Box 73 136 22 Haninge

Sälj & order

Har du orderfrågor? Klicka på länken nedan för att kontakta Foodmarks säljorganisation.

Foodmarks säljorganisation

Jobba hos oss

Intresserad av att jobba hos oss? Ta del av våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan.

Se lediga tjänster