Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Såsinspiration

Vi hävdar att allt blir godare med sås! Inte bara som tillbehör, utan också som en ingrediens i din matlagning. Öppna dina sinnen och sätt igång din såsiga fantasi!

Såsen som inspiration

Tänk så här: Såsen är inte en sås. Den är en råvara. En smak. En konsistens. Och som sådan kan den så klart smaksätta till exempel frityrsmeten till den friterade kycklingen och ge smak och studs åt den hemgjorda pizzadegen. Eller något annat nytt och spännande som din hjärna tänker ut nu när den kommit igång. Välkommen in i en helt ny, experimentell värld!

Såsen som genväg

Såsen är den perfekta genvägen i köket. En räddare i nöden när du snabbt behöver få till en riktigt god rätt med liten tidsinsats. Använd din favoritsås som bas i röror eller som smaksättare i en krämig sallad. Eller sväng ihop en supergod Toast Skagen på nolltid: Blanda Lohmanders Dill & Citron med skalade räkor, lite extra rivet citronskal och dill. Servera på en skiva smörstekt bröd och njut av en riktigt såsial genväg!

Såsen som stjärna

Som den diva en sås egentligen är, vill den förstås helst av allt stå i fokus. Synas, höras, skapa rubriker. Och varför inte låta den lysa då och då? Doppa grönsakerna direkt i såsburken ibland, servera en välgrillad köttbit och pommes med en riktigt god bearnaisesås. Med andra ord – ge såsen lite plats. Det är den värd. En stjärna måste ju få glänsa.

Såsen som stöd

Jodå, såsen kan också vara vuxen ibland. Ställa sig vid sidan av, ge sitt fulla stöd och backa upp huvudingrediensen. Komplettera med fin, rund smak, konsistens eller sälta. Piffa till där det behövs lite mer krydda. Lyfta och föra fram. Som den riktigt goda vän vi alla behöver vid vår sida. Sötpotatistacos med Bearnaise Hot Chili är ett exempel på när såsen hjälper till att behålla den balans som finns i rätten.

Lohmanders på Instagram