Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Sötpotatistacos med Bea hot chili

Att sötpotatis inte är en potatis utan en ört, är nästan lika intressant som hur vansinnigt gott det kan vara med vegetariska tacos om man leker med ingredienser som just sötpotatis, svamp, ost och Lohmanders Bearnaise Hot Chili.

60 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise Hot Chili
1 burk
1 burk
Sötpotatis
800 gram
800 gram
Berbere (kryddblandning)
2 msk
2 msk
Pecorinoost
50 gram
50 gram
Ostronskivling
100 gram
100 gram
Kålrabbi
1 st
1 st
Äppelcidervinäger
1 msk
1 msk
Flingsalt
1 nypa
1 nypa
Tortillabröd, stora eller små
4 st
4 st

TIPS: Berbere är en etiopisk kryddblandning som går att göra själv om man inte hittar det i butik!

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg sötpotatisen med skalet kvar på ett ugnsgaller med en plåt under. Baka i ugnen 45 minuter tills den är mjuk rakt igenom.

2.

Under tiden sötpotatisen är i ugnen görs resten av tillbehören. Ostronskivlingen är uppbyggd på ett trådliknande sätt, vilket gör det enkelt att dra isär den i tunna strimmor. Dra isär all ostronskivling i så tunna strimmor du kan och orkar.

3.

Stek ostronskivlingen i en torr panna på medelhög värme i ungefär 6-8 minuter. Detta görs för att tillaga den och få ur vattnet ur den. Ta upp ostronskivlingen, skölj av pannan och hetta upp den igen på hög värme med 1 msk smör i. Stek ostronskivlingen tills den är krispig och häll av på hushållspapper. Salta med flingsalt.

4.

Kålrabbi är en rolig och god grönsak som är absolut bäst att äta rå. Skala den genom att skära bort det yttre gröna skalet med hjälp av en kniv. Skär sedan 3 mm tjocka skivor av den skalade kålrabbin. Lägg skivorna på varandra och skär dem till smala stavar. Blanda med flingsalt och äppelcidervinäger.

5.

Ta ut sötpotatisen ur ugnen och låt svalna lite grann. Dela sötpotatisen på mitten längs med och gröp ur köttet ur skalet. Blanda försiktigt köttet med 1 msk berbereblandning och smaka av med salt och eventuellt med berbere. Det ska vara lite klumpar av sötpotatis i blandningen.

6.

Riv pecorinoosten över sötpotatisen och blanda försiktigt igen. Det ska inte bli som ett mos utan mer som en klumpig röra.

7.

Bygg tacon med sötpotatis i botten, ostronskivling ovanpå, sen kålrabbi och sist rejält med Lohmanders Bearnaise Hot Chili. Riv extra pecorino ovanpå om du har någon kvar.

Klart!