Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Panerad halloumitaco med avokado, citronpicklad lök, gurka och chili

Oavsett dag på veckan kan den här rätten lagas med riktig fredagsfeeling. Att panera halloumi är busenkelt, och i kombination med goda tacotillbehör blir detta en garanterad succémiddag!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Aioli
1 burk
1 burk
Halloumi
2 förp
2 förp
Mjöl
2 dl
2 dl
Ägg
1 st
1 st
Panko
2 dl
2 dl
Schalottenlök
2 st
2 st
Citron, zest & saft
1 st
1 st
Gurka
1 st
1 st
Avokado
2 st
2 st
Tortillabröd
8 st
8 st
Lime
1 st
1 st
Olja, att steka i
2 msk
2 msk

TIPS: Svensk stekost eller grillost går minst lika fint att panera!

Gör så här

1.

Skär löken tunt och blanda med zest och saft från en citron.

2.

Hacka upp gurka och avokado. Hyvla eller hacka schalottenlök fint och lägg i en skål.

3.

Panera halloumin genom att först doppa den i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.

4.

Stek på bröden. Stek halloumin och servera dem nystekta.

5.

Komponera din taco med allt gott, en klick aioli, och toppa med lime.

Klart!