Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Fläskytterfilé med farin- och chiliglaze & bearnaise

Glaze är grejen när man inte hunnit mariera fläskytterfilén! Den här med farinsocker, soja och chili ger ett saftigt och supergott kött på nolltid!

20 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise
1 ask
1 ask
Fläskytterfilé
700 gram
700 gram
Brunt farinsocker
1 dl
1 dl
Solrosolja
1 dl
1 dl
Soja
0,5 dl
0,5 dl
Flytande honung
1 msk
1 msk
Chipotle paste
1 msk
1 msk

Gör så här

1.

Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor.

2.

Rör samman ingredienserna till glazen i en skål.

3.

Lägg köttet på grillen på direkt värme och pensla båda sidor med glazen. Låt det få lite yta, och flytta sedan till indirekt värme. Pensla flera gånger med glazen medan köttet grillas. (Köttet behövs ofta flyttas fram och tillbaka mellan indirekt och direkt värme under grillningen för att ytan med glazen ska bli så bra som möjligt.)

Klart!