Panerad fisk med klyftpotatis, ärtor & remouladsås
En vardagsklassiker som i hemmagjord form känns extra lyxig. Här med pankopanering och goda tillbehör!
- MÄNGD:
2 Portioner - TILLAGNINGSTID:
20 minuter - FÖRBEREDELSETID:
10 minuter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Klyfta potatisen och lägg i en ugnssäker form, häll på en gnutta olivolja, salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen i ca 40 min.
3. Häll upp mjöl och panko på två olika tallrikar. Vispa upp ägget i en separat skål.
4. Torka av fisken och lägg den först i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon.
5. Koka de frysta ärtorna i 1-2 minuter och häll sedan av vattnet och rör ner en gnutta smör.
6. Värm upp en stekpanna och häll i rapsoljan. När rapsoljan är varm lägger du ner fisken i pannan och steker till en innertemperatur om 52 grader, ca 2-3 min på varje sida.
7. Servera med Lohmanders remouladsås och toppa med lite persilja.