Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis

Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis

Skriv utSkriv ut recept
  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en slev så att de krossas lätt. Ringla över olja och strö på flingsalt.
  4. Finhacka persiljan och strö den och parmesanen över potatisen.
  5. Ställ in potatisen i ugnen och gratinera tills den är krispig, ca 25 min.
  6. Skär sugarsnapsen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min.
  7. Stek torsken och sparrisen i ordentligt med smör tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
  8. Servera torsken med sparris, sugarsnaps, krossad potatis och Lohmanders Aioli.
INGREDIENSER:
  • 1 burk(ar) Lohmanders Aioli
  • 600 gram färsk torskrygg
  • 1 kg små potatisar
  • 50 gram finriven parmesan
  • 1 (en) knippe sparris
  • 250 gram sugarsnaps
  • ½ kruka persilja
  • Smör
  • 2 krm svartpeppar
  • Flingsalt
  • Olja
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Aioli
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Grillad laxsida med rotsaker
Toast Skagen
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE