Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kryddiga korvar med rostad potatissallad

Servera en hemmagjord krämig potatissallad med ugnsrostad potatis, kryddiga korvar och Lohmanders Bearnaise.

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise
1 burk
1 burk
Kryddiga korvar
8 st
8 st
Rädisor
6 st
6 st
Delikatesspotatis
500 gram
500 gram
Persilja
1 nypa
1 nypa
Timjan
1 nypa
1 nypa
Gurka
0,5 st
0,5 st
Rödlök
2 st
2 st
Honung
1,5 msk
1,5 msk
Dijonsenap
1,5 tsk
1,5 tsk
Rostad lök
2 msk
2 msk
Citron
1 st
1 st
Fin ketchup eller chilisås
1 skvätt
1 skvätt

Gör såhär

1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Dela potatisen och lägg i en ugnsfast form, ringla lite olja över och salta. Rosta potatisen i ca 30 min tills den är gyllene. Låt svalna något.

3.

Skiva gurka tunt på längden med mandolin eller skalare.

4.

Skiva rädisa och rödlök.

5.

Hacka persilja och timjan och dela citronen i klyftor.

6.

Blanda gurka, rädisa, rödlök, de gröna kryddorna, honung och dijonsenap med den rostade potatisen.

7.

Stek eller grilla korvarna.

8.

Servera korvarna med potatissalladen och avsluta med att ringla chilisås eller ketchup och toppa med rostad lök. Klicka slutligen på lite Bearnaise.

Klart!

TIPS!

Bjud in vännerna till en lyxig korvfest!