Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Bao med sidfläsk

Fluffiga ångkokta buns fyllda med krispiga grönsaker och BBQ-stekt sidfläsk – oväntat enkelt och supergott!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders BBQ Original
2 dl
2 dl
Lime
1 st
1 st
Koriander
1 kruka
1 kruka
Morötter
2 st
2 st
Vårlök
3 st
3 st
Gurka
0,3 st
0,3 st
Bao bröd
10 st
10 st

TIPS: Byt ut sidfläsket mot svamp om du vill ha vego!

Gör såhär

1.

Skiva sidfläsket i 1/2 till 1 cm tjocka skivor.

2.

Stek på medelvärme i lite olja tills de är krispiga.

3.

Tillsätt barbequesåsen när de är klara och rör om, låt koka ihop något.

4.

Skiva morot tunt, tunt i stavar på mandolin eller med skalare.

5.

Hacka gurka och skiva vårlök.

6.

Dela limen i klyftor och dela koriandern.

7.

Ånga baos i en ångkorg.

8.

Servera barbequefläsket med baos, morot, lime, koriander och vårlök.

Klart!

BBQ

Goda nya nyheter för såsiala grillkvällar