Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ugnsrostade grönsaker med fetaost och Pesto- & Citronsås

Servera grönsaker i ugn som toppas med smulad fetaost, grönkål och en fräsch sås.

60 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Pesto & Citron Sås
1 st flaska
1 st flaska
Morötter
2 st
2 st
Rödlök
1 st
1 st
Liten zucchini
0,5 st
0,5 st
Broccoli-& blomkålsbuketter
Några st
Några st
Liten spetskål
1 st
1 st
Knippe sparris
0,5 st
0,5 st
Förkokta kikärter
1 förp
1 förp
Fetaost
120 gram
120 gram
Grönkål
20 gram
20 gram
Smör
25 gram
25 gram
Olja
2 msk
2 msk
Flingsalt
1 nypa
1 nypa

TIPS: Perfekt tillbehör till grillad kyckling eller en bit kött.

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsplåt och smörj in med olja.

2.

Skala morötterna och tvätta grönsakerna. Dela grönsakerna och lägg på plåten. Klicka på smöret och salta.

3.

Tillaga i ugnen i ca 30-40 min. Efter halva tiden, häll över kikärtorna.

4.

När grönsakerna är klara, toppa med smulad fetaost, grönkål och Lohmanders Pesto & Citron-sås.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Lyckas med ugnsrostade grönsaker