Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Rostade rödbetor med Bearnaise

Tänk, med bara fem ingredienser, varav den viktigaste är vår Bearnaisesås, kan du göra en maträtt som alla kommer att älska just dig för. Filosåsfera kring det en stund.

20 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise Original
3 msk
3 msk
Förkokta rödbetor
1 paket
1 paket
Neutral olja
1 msk
1 msk
Flingsalt
1 nypa
1 nypa
Smörgåskrasse
1 paket
1 paket

TIPS: Blanda gärna betor i olika färger för ännu vackrare tallrik!

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225 C.

2.

Häll av de färdigkokta rödbetorna väl och blanda dem med oljan och lite flingsalt i en skål.

3.

Om du använder dig av en grill är det bara att lägga rödbetorna på grillen direkt ovanför glöden så att de får grillyta. Det är inte så viktigt att grilla dem jämnt, utan vänd på dem lite då och då tills alla rödbetor har fått yta. Ifall du istället använder ugnen lägger du rödbetorna i en ugnsform och rostar i ugnen tills de fått färg på ytan. Rör runt dem i formen vid ett eller två tillfällen så att de blir hyfsat jämnt rostade.

4.

Låt rödbetorna svalna lite. Halvera dem och dela dem en gång till så att det blir klyftor.

5.

Klicka ner bearnaisesåsen i en bunke, släng i rödbetorna och klipp ner smörgåskrassen. Blanda väl och smaka av med flingsalt.

Klart!