Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Marinerad och grillad svamp med syrlig kålsallad och fröcrunch

Marinerad och grillad svamp med syrlig kålsallad och fröcrunch

Skriv utSkriv ut recept

Bjud på en supergod vegetarisk grillmiddag med valfri bea-sås till!
Variera gärna svampspetten med olika favoriter som skogschampinjoner, ostronskivling, kungsmussling eller shiitake.

Och den kryddiga fröcrunchen är perfekt att förvara i en lufttät burk och toppa på sallader, grillade grönsaker eller röror!

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Börja med att vispa ihop marinaden till svampen tills att sockret lösts upp.

2. Om du grillar med kol, tänk på att tända i god tid så att den har en fin glöd tills att du ska grilla svampen. Om du använder grillspett av trä blötlägger du dem samtidigt som du startar grillen.

3. Ansa svampen och dela i lika stora bitar, lagom stora att fästa på spettet.

4. Pensla på marinaden och blanda runt så att marinaden täcker svampen jämnt. Låt stå.

5. Rosta pumpa- och solroskärnor på låg värme i stor panna. Rör ofta. Efter några minuter, tillsätt sesamfrön och rosta allting till gyllenbrunt.

6. Häll över på en tallrik och låt svalna helt.

7. Mortla alla frön grovt och blanda med kryddorna.

8. Skala morötter och ansa kålen. Skär i morötter och kål i tunna strimlor, med mandolin eller osthyvel.

9. Blanda ihop citronsaft, olja, salt och peppar. Massera in med kålen och persiljan så allt är jämnt fördelat.

10. Trä svampen på spetten och lägg på grillen. Vänd då och då och pensla jämnt med marinad. När svampen är lätt karamelliserad är den klar.

11. Lägg upp kålsalladen på stort fat och toppa med fröcrunch. Servera med den grillade svampen och rejäl klick med valfri bearnaise sås.

INGREDIENSER:
  • 1 burk(ar) Lohmanders Bea
  • 400 gram skogschampinjoner

  • MARINAD
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl ljus kinesisk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk whisky (gärna rökig sort)
  • 1 msk socker
  • 1 klyfta(or) vitlök, finriven (ca 4 gram)
  • Grillspett

  • SYRLIG KÅLSALLAD
  • 300 gram spetskål, gärna vit & lila
  • 150 gram morötter (ca 2 st mellanstora)
  • 1 dl finhackad persilja

  • SALLADSDRESSING
  • 1 st citron, saften (drygt 3 msk)
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar

  • KRYDDIGT FRÖCRUNCH
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk ramslök eller gräslök
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk sumak (går att utesluta)
  • 2 krm salt

  • TILL SERVERING
  • 1 ask rädisskott eller andra skott (går att utesluta)
  • 1 paket Libabröd
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Grillad flankstek & nypotatis med somrig tomatsallad och grillad tomatsalsa
Kyckling friterad i Bearnaise Hot
Bowl med marinerad lax och grönsaker
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE