Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Grillad flankstek & nypotatis med somrig tomatsallad och grillad tomatsalsa

Grillad flankstek & nypotatis med somrig tomatsallad och grillad tomatsalsa

Skriv utSkriv ut recept

Tänd grillen och förbered sommarens godaste middag! Grillad flankstek som serveras med nypotatis och två sorters tomater. Njut med någon av våra Bearnaisesåser – för en komplett grillmåltid!

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Torka av köttet och massera in saltet.
  2. Krossa vitlökarna med baksidan av kniven. Lägg köttet i en påse tillsammans med timjan, vitlökarna & olja. Låt vila i 30 min i kyl och därefter 30 min i rumstemperatur.
  3. Under tiden förbereder du tomatdressingen: grilla tomater och chili. Var försiktig med tomaterna när du vänder på dem så de inte går sönder och vätska rinner ut.
  4. Riv skalet på limen och pressa sedan ut saften. Lägg allt i en hög behållare som passar till mixerstav.
  5. Klipp ner halva krukan oregano och väg upp resten av ingredienserna i samma behållare. Addera de grillade tomaterna och chilin.
  6. Mixa till en chunky dressing.
  7. Ta upp köttet och torka av överflödig olja. Lägg på het grill tillsammans med vitlökar och timjan. Vänd flanksteken ofta så får du en jämnare tillagning rakt igenom köttet.
  8. När innertemperaturen nått upp till 56 grader på den tjockaste delen, ta upp och lägg på skärbräda för att vila i 30 min.
  9. Under tiden, grilla nypotatisen till fina grillränder.
  10. Skiva tomaterna och lägg upp på fat. Skeda över den grillade tomatdressingen och dekorera med resten av oreganon och ev blomblad.
  11. Skiva upp flanksteken tvärs över fibrerna och servera allt tillsammans med grillad potatis och valfri Lohmanders Bea.
INGREDIENSER:
  • 1 burk(ar) Lohmanders Bea
  • 600 gram flankstek
  • 1 kruka(or) timjan, eller en bunt backtimjan
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 400 gram kokt, kall nypotatis med skal
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 gram tomater (gärna i olika färger)

  • GRILLAD TOMATDRESSING:
  • 1 st röd/grön chili (kärna ur om väldigt stark)
  • 200 gram gröna tomater
  • 100 gram röda tomater
  • 1,5 dl hackad koriander med stjälk
  • 1 st lime
  • 1 kruka(or) oregano
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 tsk socker

  • TILL SERVERING
  • Ringblommor, bladen
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Marinerad och grillad svamp med syrlig kålsallad och fröcrunch
Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Friterad kyckling med mango och syrlig rödkålssallad
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE