
Grillad flankstek & nypotatis med somrig tomatsallad och grillad tomatsalsa
Tänd grillen och förbered sommarens godaste middag! Grillad flankstek som serveras med nypotatis och två sorters tomater. Njut med någon av våra Bearnaisesåser – för en komplett grillmåltid!
- MÄNGD:
4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
- Torka av köttet och massera in saltet.
- Krossa vitlökarna med baksidan av kniven. Lägg köttet i en påse tillsammans med timjan, vitlökarna & olja. Låt vila i 30 min i kyl och därefter 30 min i rumstemperatur.
- Under tiden förbereder du tomatdressingen: grilla tomater och chili. Var försiktig med tomaterna när du vänder på dem så de inte går sönder och vätska rinner ut.
- Riv skalet på limen och pressa sedan ut saften. Lägg allt i en hög behållare som passar till mixerstav.
- Klipp ner halva krukan oregano och väg upp resten av ingredienserna i samma behållare. Addera de grillade tomaterna och chilin.
- Mixa till en chunky dressing.
- Ta upp köttet och torka av överflödig olja. Lägg på het grill tillsammans med vitlökar och timjan. Vänd flanksteken ofta så får du en jämnare tillagning rakt igenom köttet.
- När innertemperaturen nått upp till 56 grader på den tjockaste delen, ta upp och lägg på skärbräda för att vila i 30 min.
- Under tiden, grilla nypotatisen till fina grillränder.
- Skiva tomaterna och lägg upp på fat. Skeda över den grillade tomatdressingen och dekorera med resten av oreganon och ev blomblad.
- Skiva upp flanksteken tvärs över fibrerna och servera allt tillsammans med grillad potatis och valfri Lohmanders Bea.