Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Frisk potatissallad med gurka, äpple, feta & Pesto-Citronsås

Letar du efter det perfekta tillbehöret till grillat? Då har vi lösningen! Denna fräscha, krämiga potatissalladen passar till både kött, fisk och grönsaker.

30 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Pesto & Citron
1 dl
1 dl
Potatis
500 gram
500 gram
Gurka
0,5 st
0,5 st
Syrligt äpple
1 st
1 st
Citron, zest
1 st
1 st
Fetaost
75 gram
75 gram
Koriander, grovt hackad
1 knippa
1 knippa
1 nypa
Flingsalt
Flingsalt

Gör så här

1.

Dela potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten.

2.

Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skär äpplet i bitar.

3.

Låt den färdiga potatisen svalna.

4.

Lägg potatis, äpple och gurka i en skål. Riv över zest från citron och häll i Lohmanders Pesto & Citron. Rör runt. Smaka av med flingsalt.

5.

Toppa potatissalladen med koriander och smulad fetaost.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

SÅ GÖR DU KRÄMIGA POTATISSALLADEN