
Pulled pork med BBQ Original
Supersmarrig långkokat pulled pork serverad med hemgjorda nachochips, inlagd rödlök och chiliheta edamamebönor.
- MÄNGD:
4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
- Dela fläskkarrén i större bitar och stek tills de är gyllene.
- Hacka chilin.
- Lägg köttet i en gryta tillsammans med ölen, barbequesåsen, den röda chilin och de torra kryddorna. Ställ in grytan med lock i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar. När köttet är klart ska det gå att dra isäg enkelt, nästan så det faller sönder.
- Rör ihop majs, 1 msk olja, 1-2 tsk chiliflakes och lite flingsalt på en plåt. När det är ca 30 min kvar på köttet, ställer man in plåten med majs och rostar den.
- Gör semihemgjorda nachostrips genom att köpa färdiga mjuka tortillas. Dela bröden i långa strips och fritera på 180 grader i ett par minuter. Antingen i fritös eller i en vid kastrull. Superenkelt och jättegott.
- Skala och skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, vinäger och socker och dra av plattan. Lägg i löken och låt dra minst 15 min.
- Koka upp vatten och låt edamamebönorna koka snabbt ett par minuter. Strö på chiliflakes och flingsalt.
- Servera pulled pork ihop med stripsen, babyspenat, picklad rödlök, edamame och rostad majs. Ringla gärna över lite extra barbecuesås.