
Pankofriterade fiskburgare med picklad rädisa och parmesanpommes
- MÄNGD:
4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
- Skiva rädisorna tunt och blanda med limejuice, socker och salt. Koka upp snabbt och låt sedan rädisorna svalna i lagen.
- Skär potatisen och sötpotatisen i tunna stavar eller klyftor. Lägg dem i kallt vatten i ca. 30 min. Torka bitarna torra med hushållspapper. Fritera potatisen i neutral olja på 180°C i några minuter tills de är krispiga. Strö över riven parmesan och flingsalt.
- Skär fisken i fyra portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg med salt i och sist i panko.
- Stek fisken i olja och smör i en stekpanna ca 3 min per sida tills bitarna fått fin färg.
- Stek hamburgerbröden i smör.
- Fyll bröden med sallad, fisk, picklad rädisa, några dillvippor och Lohmanders Hollandaise Chili.
- Servera med parmesanpommes.