Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Pankofriterade fiskburgare med parmesanpommes

Att pankofritera fiskburgare tar vardagsmaten till en ny nivå. Toppa med dina favorittillbehör och Lohmanders Remouladsås.

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Remouladsås
1 burk
1 burk
Färsk torsk
600 gram
600 gram
Hamburgerbröd
4 st
4 st
Vetemjöl
1 dl
1 dl
Ägg
2 st
2 st
Salt
1 tsk
1 tsk
Panko ströbröd
2½ dl
2½ dl
Fast potatis
300 gram
300 gram
Sötpotatis
300 gram
300 gram
Riven parmesanost
50 gram
50 gram
Blandsallad
30 gram
30 gram
Dill
½ kruka
½ kruka
Smör & Olja
Ett par msk
Ett par msk
Flingsalt
1 nypa
1 nypa

TIPS: Lohmanders dill & citron är också en utsökt smaksättare till den här burgaren!

Gör så här

1.

Skiva rädisorna tunt och blanda med limejuice, socker och salt. Koka upp snabbt och låt sedan rädisorna svalna i lagen.

2.

Skär potatisen och sötpotatisen i tunna stavar eller klyftor. Lägg dem i kallt vatten i ca. 30 min. Torka bitarna torra med hushållspapper. Fritera potatisen i neutral olja på 180°C i några minuter tills de är krispiga. Strö över riven parmesan och flingsalt.

3.

Skär fisken i fyra portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg med salt i och sist i panko.

4.

Stek fisken i olja och smör i en stekpanna ca 3 min per sida tills bitarna fått fin färg.

5.

Stek hamburgerbröden i smör.

6.

Fyll bröden med sallad, fisk, picklad rädisa, några dillvippor och Lohmanders Remouladsås.

7.

Servera med parmesanpommes.

Klart!