Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Pankofriterade fiskburgare med picklad rädisa och parmesanpommes

Pankofriterade fiskburgare med picklad rädisa och parmesanpommes

Skriv utSkriv ut recept
  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skiva rädisorna tunt och blanda med limejuice, socker och salt. Koka upp snabbt och låt sedan rädisorna svalna i lagen.
  2. Skär potatisen och sötpotatisen i tunna stavar eller klyftor. Lägg dem i kallt vatten i ca. 30 min. Torka bitarna torra med hushållspapper. Fritera potatisen i neutral olja på 180°C i några minuter tills de är krispiga. Strö över riven parmesan och flingsalt.
  3. Skär fisken i fyra portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg med salt i och sist i panko.
  4. Stek fisken i olja och smör i en stekpanna ca 3 min per sida tills bitarna fått fin färg.
  5. Stek hamburgerbröden i smör.
  6. Fyll bröden med sallad, fisk, picklad rädisa, några dillvippor och Lohmanders Hollandaise Chili.
  7. Servera med parmesanpommes.
INGREDIENSER:
  • 1 burk(ar) Lohmanders Dill & Citron
  • 600 gram färsk torsk
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl panko ströbröd
  • 300 gram fast potatis
  • 300 gram sötpotatis
  • 50 gram riven parmesanost
  • Flingsalt
  • Smör och olja
  • 30 gram blandsallad
  • ½ kruka dill

  • Picklad rädisa
  • 100 gram rädisor
  • ½ msk limejuice
  • 2 tsk strösocker
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Dill & Citron
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Friterad kyckling med mango och syrlig rödkålssallad
Grillad laxsida med rotsaker
Kycklingtostada med Bearnaise Hot Chili
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE