Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Sötpotatistacos med Bearnaise Hot Chili

Sötpotatistacos med Bearnaise Hot Chili

Skriv utSkriv ut recept

Att sötpotatis inte är en potatis utan en ört, är nästan lika intressant som hur vansinnigt gott det kan vara med vegetariska tacos om man leker med ingredienser som just sötpotatis, ostronskivling, ost och vår egen Bearnaisesås.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    60 minuter
GÖR SÅ HÄR:

*Berbere är en etiopisk kryddblandning. Om du inte hittar det i din butik kan du göra en egen kryddblandning. Blanda då samman alla kryddor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg sötpotatisen med skalet kvar på ett ugnsgaller med en plåt under. Baka i ugnen 45 minuter tills den är mjuk rakt igenom.

2. Under tiden sötpotatisen är i ugnen görs resten av tillbehören. Ostronskivlingen är uppbyggd på ett trådliknande sätt, vilket gör det enkelt att dra isär den i tunna strimmor. Dra isär all ostronskivling i så tunna strimmor du kan och orkar.

3. Stek ostronskivlingen i en torr panna på medelhög värme i ungefär 6-8 minuter. Detta görs för att tillaga den och få ur vattnet ur den. Ta upp ostronskivlingen, skölj av pannan och hetta upp den igen på hög värme med 1 msk smör i. Stek ostronskivlingen tills den är krispig och häll av på hushållspapper. Salta med flingsalt.

4. Kålrabbi är en rolig och god grönsak som är absolut bäst att äta rå. Skala den genom att skära bort det yttre gröna skalet med hjälp av en kniv. Skär sedan 3 mm tjocka skivor av den skalade kålrabbin. Lägg skivorna på varandra och skär dem till smala stavar. Blanda med flingsalt och äppelcidervinäger.

5. Ta ut sötpotatisen ur ugnen och låt svalna lite grann. Dela sötpotatisen på mitten längs med och gröp ur köttet ur skalet. Blanda försiktigt köttet med 1 msk berbereblandning och smaka av med salt och eventuellt med berbere. Det ska vara lite klumpar av sötpotatis i blandningen.

6. Riv pecorinoosten över sötpotatisen och blanda försiktigt igen. Det ska inte bli som ett mos utan mer som en klumpig röra.

7. Bygg tacon med sötpotatis i botten, ostronskivling ovanpå, sen kålrabbi och sist rejält med Lohmanders Bearnaise Hot Chili. Riv extra pecorino ovanpå om du har någon kvar.

INGREDIENSER:
  • 1 st stor sötpotatis eller 2 mindre (totalt ca 800 gram)
  • Berbere (kryddblandning)*
  • 50 gram pecorinoost
  • 100 gram ostronskivling
  • 1 st kålrabbi
  • Äppelcidervinäger
  • Flingsalt
  • Lohmanders Bearnaise Hot Chili
  • 1 Tortillabröd, stora eller små

  • Berbere (hemmagjord kryddblandning)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk paprika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskot
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Hot Chili
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Bao buns med hoisinmarinerad fläskkarré
Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis
Kyckling friterad i Bearnaise Hot
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE