Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis
MÄNGD: 4 Portioner
INGREDIENSER:
-
1
burk(ar)
Lohmanders Aioli
-
600
gram
färsk torskrygg
-
1
kg
små potatisar
-
50
gram
finriven parmesan
-
1
(en) knippe sparris
-
250
gram
sugarsnaps
-
½ kruka persilja
-
Smör
-
2
krm
svartpeppar
-
Flingsalt
-
Olja
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
- Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en slev så att de krossas lätt. Ringla över olja och strö på flingsalt.
- Finhacka persiljan och strö den och parmesanen över potatisen.
- Ställ in potatisen i ugnen och gratinera tills den är krispig, ca 25 min.
- Skär sugarsnapsen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min.
- Stek torsken och sparrisen i ordentligt med smör tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
- Servera torsken med sparris, sugarsnaps, krossad potatis och Lohmanders Aioli.