Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hjälp av baksidan på en slev så att de krossas lätt. Ringla över olja och strö på flingsalt.
  4. Finhacka persiljan och strö den och parmesanen över potatisen.
  5. Ställ in potatisen i ugnen och gratinera tills den är krispig, ca 25 min.
  6. Skär sugarsnapsen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 min.
  7. Stek torsken och sparrisen i ordentligt med smör tills de fått en fin yta. Salta och peppra.
  8. Servera torsken med sparris, sugarsnaps, krossad potatis och Lohmanders Aioli.