Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Bao buns med hoisinmarinerad fläskkarré

Bao buns med hoisinmarinerad fläskkarré

Skriv utSkriv ut recept
  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Bao Buns: Rör ut jäst med mjölken i en bunke. Blanda därefter torra ingredienser väl i en till bunke. Tillsätt de våta ingredienserna och knåda till en smidig deg, och knåda tills den släpper bunkens kanter. I degblandare får den gå på låg fart i 10 min.

2. Lyft upp degen, smörj bunken med lite olja och lägg tillbaka degen att jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Klipp till bakplåtspapper till 12 rutor som är ca 15×15 cm stora.

3. Häll ut degen på en lätt mjölad bänk och knåda slät. Dela degen i 12 bitar och forma varje bit till pingisbollstorlek. Kavla ut varje boll till en tunn oval. Pensla på lite olja på ena halvan och vik dubbelt.

4. Lägg de vikta bullarna på varsin bit bakplåtspapper och täck dem med en ren kökshandduk. Låt dem jäsa till dubbel storlek och riktigt fluffiga bröd i ca 40 minuter.

5. Hetta upp vatten i botten på en vid kastrull, och sätt ett durkslag, bambukorg eller ångkokartillsats över. Lägg ner bullarna med sitt bakplåtspapper – i korgen eller durkslaget i omgångar så många som får plats. Ånga bullarna tills de har pöst upp och är fluffiga och lätta, det tar ca 12 minuter.

6. Snabbpicklad gurka: Skiva gurkan med osthyvel eller riv på grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska och lägg gurkan i en bunke. Häll på ättika, socker, och vatten och sist lite salt. Blanda och låt stå och dra i kylen ca 10 minuter.

7. Fläskkarré: Blanda alla ingredienser till marinaden och en bunke. Finstrimla fläskkarrén och blanda ned i bunken och låt stå i kylen ca 20 min.

8. Häll av överflödig marinad från köttet, och stek det marinerade köttet på högvärme i en neutralolja ca 5 min tills det är genomstekt.

Lägg kött och grönsaker i Baobröden. Klicka på Lohmanders Bearnaise Hot Chili efter smak och njut! Tips! Byt ut köttet till panerad fisk och servera med Lohmanders Aioli!

INGREDIENSER:

  • Bao buns
  • 12 gram färsk jäst (ca 1/4 paket)
  • 2 dl lättmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 2 msk smakneutral olja (rapsolja) + lite extra olja till vikningen före gräddning

  • Marinad fläskkarré 500g
  • 0,5 dl Ljus soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 klyfta(or) riven vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 0,5 st finhackad röd chili

  • Snabbinlagd gurka
  • 1 st gurka
  • 0,8 dl ättikssprit 12 %
  • 1,5 dl vatten (lite drygt)
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt

  • Till servering: Lohmanders Bearnaise Hot Chili, lime, koriander, tunt skivad rödlök och ev hackade jordnötter
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Hot Chili
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Bearnaisebakat Cornbread
Bao buns med hoisinmarinerad fläskkarré
Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE