Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ört- & vitlöksmarinerad fläskfilé med pommes & bea

En enkel men lyxig middag som går snabbt att göra. Köttet får stå och dra åt sig smak av den goda marinaden medan tillbehören förbereds. När köttet är stekt och pommes nyfriterade är det bara att ställa fram Lohmanders Bearnaise, och middagen är fixad i ett kick!

120 min
1
2
3
4
5
3 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bea Hot Chili
1 burk
1 burk
Lohmanders Bea Original
1 burk
1 burk
Fläskfilé, putsad & skuren i skivor
600 gram
600 gram
Rapsolja
0,5 dl
0,5 dl
Kinesisk soya
1 msk
1 msk
Vitlöksklyftor, pressade
2 st
2 st
Färsk rosmarin och timjan, finhackad
1 knippa
1 knippa
Ruccola
0,5 påse
0,5 påse
Haricots verts
100 gram
100 gram
Cocktailtomater
1 ask
1 ask
Pommes frites, ugnsrostade
1 paket
1 paket
Salt & svartpeppar
1 nypa
1 nypa

Gör så här

1.

Blanda alla ingredienser till marinaden; rapsolja, soya, vitlök, örter, lite salt & peppar. Lägg i köttet och låt dra i minst 2 timmar.

2.

Blanda salladen och droppa på olivolja, salt & peppar.

3.

Stek köttet på hög värme i olja och en liten klick smör någon minut på varje sida tills köttet har fått fin stekyta. Dra sedan ner värmen på plattan och stek tills köttet är genomstekt.

4.

Servera med nyfriterade sötpotatispommes eller vanliga pommes i ugn, en fräsch grön sallad och Lohmanders Hot Chili Bearnaise eller Original.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Grilla och fritera – så här enkelt är det!