Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
  • SÅSIOLOGI
Start ∕Recept ∕Kyckling friterad i Bearnaise Hot

Kyckling friterad i Bearnaise Hot

Skriv utSkriv ut recept

Visst verkar det tokigt? Att blanda Hot Bearnaisesås i frityrsmeten? Men i vår filosåsfiska värld är allt som är gott tillåtet, och särskilt det här. En skvätt filmjölk i smeten gör dessutom köttet ännu mörare.

Utrustning som behövs:
Djup stekpanna eller gjutjärnspanna, alternativt en djupare kastrull eller en fritös.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID:
    20 minuter
GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda filmjölk, mjölk, Lohmanders Bearnaise Hot och salt i en skål. Smaka av så att det finns en väldigt tydlig sälta.

2. Skär kycklingen i så stora bitar som önskas, men helst inte för små. Det är lättare att fritera större bitar.

3. Blanda filmjölksblandningen med kycklingen noggrant och förvara i kyl i minst 10 timmar och upp till så länge som 36 timmar.

4. Det går utmärkt att få krispig kyckling utan att använda varken fritös eller kastrull fylld med en massa olja. Vill du hellre fritera i en djupkastrull med mycket olja så gör det! Annars, häll upp ungefär 2 cm rapsolja i en bred kastrull eller gjutjärnspanna med lite högre kanter. Hetta upp oljan till 190 grader. Den slutliga friteringstemperaturen ska vara runt 180 grader, men när man lägger i kycklingen kommer temperaturen att sjunka något.

5. Ta upp kycklingen ur filmjölksblandningen och lägg på en tallrik. Spara filmjölksblandningen.

6. Blanda under tiden mjöl med salt och cayenne i en djup skål. Smaka på blandningen, den ska vara lite salt och ha lite hetta i sig. Justera efter egen smak ifall mer eller mindre hetta önskas.

7. Ta 1 msk med filmjölksblandningen och häll i mjölblandningen, blanda runt så att det bildas lite små klumpar. Detta är till för att skapa ojämnheter i paneringen som bidrar till krispigare kyckling.

8. Vänd kycklingen noggrant i mjölblandningen, som nämnt ovan är ojämnheter att föredra! Så se till att det fastnar rejält med mjöl. Panera all kyckling och lägg på ett fat eller en tallrik.

9. Värm upp oljan tills den är riktigt varm (190 grader) och fritera kycklingen i oljan i 6-8 minuter. Vänd kycklingbitarna då och då så att de tillagas jämnt och för att att sidan som är mot botten inte blir bränd. Kycklingen ska ha rejält med färg! När du lyfter ut kycklingen, håll den ovanför kastrullen och låt oljan rinna av ordentligt innan du lägger den hushållspapper. Med 600 g kyckling kommer du behöva fritera i 2 omgångar.

10. Servera genast med Lohmanders Bearnaise Hot att dippa i.

INGREDIENSER:
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 msk Lohmanders Bearnaise Hot
  • 2 tsk salt
  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk cayennepeppar
  • 4-10 dl neutral rapsolja beroende på val av kastrull till fritering
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Hot Chili
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Grillad torskrygg med sparris, bondbönor och krossad potatis
Kycklingvingar med Bearnaise Hot
Matiga våfflor med Bearnaise Hot Chili
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
  • SÅSIOLOGI
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE