Halloumiburgare med extra allt
Maffiga halloumiburgare med hemgjorda rotfruktschips – serveras såklart med Lohmanders nya hamburgerdressing!
MÄNGD: 4 Portioner
INGREDIENSER:
-
400
gram
halloumi
-
Lohmanders hamburgerdressing
-
4
st
hamburgerbröd
-
1
dl
soltorkad tomat
-
2
st
rödlök
-
1
st
avocado
-
0,5
kruka(or)
koriander
-
1
st
lime
-
2
st
jalapeno
-
3
st
palsternacka
-
1
st
medelstor sötpotatis
-
frityrolja
-
0,5
dl
ättika
-
1
dl
socker
-
1,5
dl
vatten
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skiva sedan sötpotatis och palsternacka tunt på mandolin. Låt dra i kallt vatten 10 min. Fritera i 180 grader i några minuter tills gyllene, antingen i fritös eller i vid kastrull. Strö över flingsalt.
- Skala och skiva rödlök tunnt. Koka upp vatten, vinäger och socker och dra av plattan. Lägg i rödlöken och låt stå minst 15 min.
- Skiva avokado och jalapeno tunt.
- Dela och stek bröden i smör tills gyllene.
- Skiva och stek halloumi.
- Montera burgare. Bröd, soltorkade tomater, halloumi, hamburgerdressing, avocado, syrad rödlök, jalapeno och koriander. Avsluta med att pressa en klyfta lime över.
- Servera med rotfruktschipsen.