
Halloumiburgare med extra allt
Maffiga halloumiburgare med hemgjorda rotfruktschips – serveras såklart med Lohmanders nya hamburgerdressing!
- MÄNGD:
4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skiva sedan sötpotatis och palsternacka tunt på mandolin. Låt dra i kallt vatten 10 min. Fritera i 180 grader i några minuter tills gyllene, antingen i fritös eller i vid kastrull. Strö över flingsalt.
- Skala och skiva rödlök tunnt. Koka upp vatten, vinäger och socker och dra av plattan. Lägg i rödlöken och låt stå minst 15 min.
- Skiva avokado och jalapeno tunt.
- Dela och stek bröden i smör tills gyllene.
- Skiva och stek halloumi.
- Montera burgare. Bröd, soltorkade tomater, halloumi, hamburgerdressing, avocado, syrad rödlök, jalapeno och koriander. Avsluta med att pressa en klyfta lime över.
- Servera med rotfruktschipsen.