Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Halloumiburgare med extra allt

Maffiga halloumiburgare med hemgjorda rotfruktschips – serveras såklart med Lohmanders Hamburgerdressing!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Hamburgerdressing
1 flaska
1 flaska
Halloumi
400 gram
400 gram
Hamburgerbröd
4 st
4 st
Soltorkad tomat
1 dl
1 dl
Rödlök
2 st
2 st
Avokado
1 st
1 st
Koriander
0,5 kruka
0,5 kruka
Lime
1 st
1 st
Jalapeno
2 st
2 st
Palsternacka
3 st
3 st
Medelstor sötpotatis
1 st
1 st
Frityrolja
Några dl
Några dl
Ättika
0,5 dl
0,5 dl
Socker
1 dl
1 dl
Vatten
1,5 dl
1,5 dl

Gör så här

1.

Skala och skiva sedan sötpotatis och palsternacka tunt på mandolin. Låt dra i kallt vatten 10 min. Fritera i 180 grader i några minuter tills gyllene, antingen i fritös eller i vid kastrull. Strö över flingsalt.

2.

Skala och skiva rödlök tunnt. Koka upp vatten, vinäger och socker och dra av plattan. Lägg i rödlöken och låt stå minst 15 min.

3.

Skiva avokado och jalapeno tunt.

4.

Dela och stek bröden i smör tills gyllene.

5.

Skiva och stek halloumi.

6.

Montera burgare. Bröd, soltorkade tomater, halloumi, hamburgerdressing, avocado, syrad rödlök, jalapeno och koriander. Avsluta med att pressa en klyfta lime över.

7.

Servera med rotfruktschipsen.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

SÅ MAXAR DU HALLOUMIBURGAREN