Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Entrecote med pommes, sparris och bea

Entrecote med pommes, sparris och bearnaisesås är en klassiker som är lika uppskattad på nyårsmenyn och som en lyxigare helgmiddag!

60 min
1
2
3
4
5
4 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise
1 ask
1 ask
Pommes
4 portioner
4 portioner
Färsk sparris
500 gram
500 gram
Smör
2 msk
2 msk
Rapsolja
1 msk
1 msk
Salt och peppar
1 nypa
1 nypa

TIPS: Servera gärna med dubbla såser!

Gör så här

1.

Värm ugnen och baka pommes i ugn enligt instruktionerna på förpackningen.

2.

Salta och peppra entrecoten och värm en panna på en hög temperatur.

3.

Stek köttet i hög värme cirka 2-3 minuter på varje sida med 1 msk smör och 1 msk olja.

4.

Stek sparrisen i några minuter med 1 msk smör, salt och peppar.

5.

Låt köttet stå och vila ett par minuter efter att du har stekt det.

6.

Servera med Lohmanders Bearnaise original.

Klart!

STEG-FÖR-STEG

Så tillagar du den perfekta entrecoten