Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
Start ∕Passion för sås ∕Såsig inspiration

Såsig inspiration

Såsig historia och annat matnyttigt.

 

Bearnaise

Året är 1836 och kocken på restaurang Le Pavillon Henri IV, uppkallad efter franske kungen har gjort en fantastisk sås till invigningen. Men vad ska den heta? Kungen är född i Bern, kanske sauce Bearnaise? Ja, jättegott!  Nu är frågan: original, hot, hot chipotle eller vitlök? 

Aioli

Alioli är summan av två av de bästa sakerna i livet: olivolja och vitlök. I alla fall den katalanska varianten. I Provence blandar man i en äggula också. En sak är alla i rörande eniga om: att alioli gör både fiskgrytor, nygrillat kött och solnedgångar i Medelhavet så mycket härligare.

Ekosortimentet

Som sanna filosåsfer vill vi naturligtvis göra våra goda såser goda på ännu fler sätt. Därför har vi en ekologisk variant av vår mest älskade sås.

Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE