Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ny design och miljövänligare förpackning

Nu blir Lohmanders såsbägare både snyggare och miljösmartare.

Under hösten 2021 byter locken färg från svart till transparent plast – och förpackningen blir därmed 100% återvinningsbar. Dessutom uppdateras även designen på burkarna med bland annat tydligare färger som gör det enklare för konsumenterna att hitta sin favoritsås i butiken.

Hösten 2020 påbörjade vi implementeringen av vår nya såsbägare med reducerad mängd plast och nu i höst är det dags för nästa viktiga steg i arbetet för mer hållbara förpackningar.

Samtliga lock på Lohmanders såsbägare byter från svart till transparent plast – och därmed blir förpackningen 100% återvinningsbar.

– Anledningen till att vi går ifrån de svarta locken är för att svart plast inte kan detekteras med den mätutrustning som finns på sorteringsanläggningar i Sverige idag. Vi är väldigt glada och stolta över denna förändring som innebär att vi i genomsnitt reducerar mängden ickesorteringsbart material med 34 ton per år! Förändringen innebär också att Foodmark nu är ett steg närmare målet att alla förpackningar ska vara fullt materialåtervinningsbara senast till år 2025, säger Karin Karlsson, förpackningsutvecklare på Foodmark.

I samband med denna förpackningsändring uppdateras även Lohmanders visuella identitet och logotyp.

– Lohmanders såssortiment består idag av en rad olika smaker och vi vill göra det enkelt för alla att hitta sin favorit i butiken. Därför har vi tagit fram en ny design med tydliga färgsättningar och illustrationer som snabbt kommunicerar respektive smak. Lohmanders nya logotyp syns också tydligt på förpackningen tack vare den vita texten på svart bakgrund, vilket kommer göra det enklare för våra konsumenter att hitta våra såser i butikshyllan, berättar Martina Byström, Brand Manager för varumärket Lohmanders.

Implementeringen av de nya förpackningarna med transparenta lock och den nya visuella identiteten påbörjades under vecka 36 och kommer pågå under hösten, då de gamla förpackningarna förväntas ta slut i lager.

FLER NYHETER

Ta del av de senaste nyheterna från Lohmanders såsiala värld

Vårens nyheter från Lohmanders

Lohmanders lanserar tre nya BBQ-såser

Sommarens smak 2023: Bea Ajvar

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.