Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kycklingvingar med Bearnaise Hot Chili

Att få till krispiga chicken wings kan verka svårt, men med det här receptet blir det lätt som en plätt. Kycklingvingarna tillagas smidigt i ugn och serveras med utsökta tillbehör! Perfekt som förrätt, snacks framför super bowl, grillmiddagen eller när du helt enkelt bara vill ha lite extra lyx i vardagen.

40 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Bearnaise Hot Chili
3 msk
3 msk
Kycklingvingar
1 kg
1 kg
Bakpulver
1 msk
1 msk
Salt
1 tsk
1 tsk
Stor citron
1 st
1 st
Honung
2 msk
2 msk
Rostade cashewnötter
0,5 dl
0,5 dl
Rostade solrosfrön
0,5 dl
0,5 dl
Salladslök

TIPS: Att dippa i någon annan av våra bearnaiser fungerar minst lika bra!

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 C. Blanda kycklingvingarna med bakpulvret och saltet. Lägg på grillgaller med ovansidan ner. Baka i ugnen 15 min, vänd dem sedan, höj värmen till 225 C och baka 15 min till.

2.

Riv skalet på citronen och spara. Pressa saften ner i en kastrull tillsammans med honungen och reducera ner till hälften.

3.

Mortla nötter och frön grovt. Strimla salladslöken tunt.

4.

Blanda runt de färdigbakade vingarna med det rivna citronskalet. Lägg upp på ett fat och ringla över citronreduktionen. Toppa med en rejäl klick med Lohmanders Bearnaise Hot Chili. Strö över den mortlade frö- och nötblandningen och salladslöken.

Klart!