Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Helgrillad pichana med bearnaise och friterad smashad potatis

60
1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Bearnaise
1 flaska
1 flaska
Machésallad
100-200 g
100-200 g
Olivolja
Äppelcidervinäger
PICHANA
Pichana
600-800 g
600-800 g
Salt och peppar
FRITERAD SMASHED POTATIS
Fast potatis (t.ex. Amandine eller Mandel)
800 g
800 g
Olja att fritera i
1-2 l
1-2 l
Flingsalt

Gör så här

1.

Börja med att förkoka potatisen.

2.

Sätt på grillen. Medan grillen blir varm, snitta ”fettkappan” på pichanan. Krydda med salt och peppar.

3.

Grilla först pichana med fettkappan nedåt. Vänta tills den ”krispar” till sig. Grilla sedan pichana runt om. Lägg pichanan på indirekt värme på grillen. Håll cirka 150°C i grillen med lock, alternativt i ugn. Köttet ska komma upp till 55°C i kärna.

4.

Grovkrossa den kokta potatisen. Använd en tjockbottnad kastrull eller fritös. Värm upp olja till 170°C. Fritera potatisen gyllenbrun, lyft ur och krydda med flingsalt.

5.

Ta av pichanan från grillen, vira in i smörpapper och låt vila på ljummen plats i cirka 10-15 minuter.

6.

Värm Lohmanders Bearnaise. Lägg machésallad i en skål och ringla över olja, vinäger och salt.

7.

Skiva kött till önskad storlek och servera med bearnaise, smashad potatis och machésallad.

Klart!