Förbered alla ingredienser. Skiva potatisen tunt. Separera alla vitlöksklyftor. Skala och klyfta silverlöken tunt. Grovhacka alla örter.
Grillade lammracks med rödvinssås och örtig potatissallad
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner

Gör så här
Koka den skivade potatisen al dente i saltat vatten. Slå av vattnet och lägg skivorna i en skål tillsammans med den fint klyftade silverlöken.
Koka upp buljong med vinäger, salt, peppar, socker och senap. När det kokar upp, ta av från värme direkt och slå över potatisskivorna. Täck och låt stå och dra i minst 1 timme.
Putsa lammracksen. Krydda med rub och låt dra i 30 minuter. Sätt på grillen och vänta tills den är klar.
Grilla lammracks till 50°C i kärna. Ta av från grillen och vira in i smörpapper. Låt ligga på ljummet ställe i minst 10-15 minuter.
Krossa vitlöksklyftorna med skal på. Vänd dem i olja och lägg på grillen. Gärna på indirekt värme med lock på i 10-15 minuter, tills de mjuknar. Pressa vitlökarna ur skalen när de är klara.
Gör tomatsalladen. Halvera cocktailtomater och finhacka rödlöken. Blanda ihop i en skål och smaka av med olja, balsamicovinäger, salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner vid servering.
När potatisen stått och dragit sig med buljongen i minst 1 timme, rör i olja, smaka av med salt och peppar och eventuellt mer vinäger. Innan servering, vänd i örter.
Tranchera lamm och servera med rödvinssås, rostade vitlöksklyftor, potatis- och tomatsallad.