
Bowl med marinerad lax och grönsaker
- MÄNGD:
4 Portioner
1. Skölj riset noga och koka det enligt anvisningarna på paketet. Smaksätt det varma riset med mirin.
2. Skär laxen i kuber. Blanda samman soja, sesamolja, fisksås, pressad lime, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i ca 30 min. Strö sesamfrön över den marinerade laxen.
3. Strimla gurkan med en mandolin, eller en skalare, i tunna strimlor.
4. Blanda ingefära, risvinäger, strösocker och sesamolja. Häll det över gurkan och låt stå minst 30 min.
5. Skala polkabetan och skär den i tunna skivor eller stavar. Låt ligga i kallt vatten ett par minuter så att den blir krispig.
6. Skär avokadon i bitar.
7. Lägg riset i portionsskålar.
8. Lägg på laxen och strö över sesamfrön.
9. Lägg i avokado, polkabeta, edamamebönor, gurka, ärtskott och salladslök i grupper.
10. Toppa med koriander, färsk chili och Lohmanders Pesto & citron.