Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Poke bowl med marinerad lax och grönsaker

Att poke bowls har blivit en populär lunchrätt är svårt att missa, men har du någonsin gjort en hemma? Testa den här och vi vågar nästan lova att det kommer bli en stående rätt i vardagsrepertoaren.

60 min
1
2
3
4
5
2 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Lohmanders Pesto & Citron
1 flaska
1 flaska
Sashimilax
500 gram
500 gram
Rundkornigt ris
4 port
4 port
Mirin
2 msk
2 msk
Salladslökar
3 st
3 st
Polkabeta
1 st
1 st
Färsk röd chili
1 st
1 st
Ärtskott
30 gram
30 gram
Edamamebönor
2 dl
2 dl
Avokado
1 st
1 st
Koriander
1 kruka
1 kruka
Svarta sesamfrön
1 msk
1 msk
Gurka
1 st
1 st
Riven ingefära
2 tsk
2 tsk
Risvinäger
2 msk
2 msk
Strösocker
2 tsk
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
1 tsk
Soja
2 msk
2 msk
Sesamolja
2 msk
2 msk
Fisksås
2 tsk
2 tsk
Lime
1 st
1 st
Chiliflakes
1 nypa
1 nypa
Salt
1 nypa
1 nypa

TIPS: En annan utsökt smaksättare till den här rätten är Lohmanders Bea hot chili!

Gör så här

1.

Skölj riset noga och koka det enligt anvisningarna på paketet. Smaksätt det varma riset med mirin.

2.

Skär laxen i kuber. Blanda samman soja, sesamolja, fisksås, pressad lime, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i ca 30 min. Strö sesamfrön över den marinerade laxen.

3.

Strimla gurkan med en mandolin, eller en skalare, i tunna strimlor. Blanda ingefära, risvinäger, strösocker och sesamolja. Häll det över gurkan och låt stå minst 30 min.

4.

Skala polkabetan och skär den i tunna skivor eller stavar. Låt ligga i kallt vatten ett par minuter så att den blir krispig. Skär avokadon i bitar.

5.

Lägg riset i portionsskålar. Lägg på laxen och strö över sesamfrön. Lägg i avokado, polkabeta, edamamebönor, gurka, ärtskott och salladslök i grupper.

6.

Toppa med koriander, färsk chili och Lohmanders Pesto & citron.

Klart!