Stekt macka med mozzarella, semitorkade tomater & prosciutto
Här har du en perfekt, snabblagad lunch när du vill ha något lite lyxigare. Avnjuts med fördel på balkongen i vårsolen!
- MÄNGD:
2 Portioner - TILLAGNINGSTID:
15 minuter - FÖRBEREDELSETID:
120 minuter
Sätt ugnen på 100 grader.
Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt på en bakplåtspapperklädd plåt, ringla olivolja och salt över och sätt in i ugnen i ungefär 2-3 h. Om man inte orkar med det här steget (som går att förbereda) går det fint att använda färdigköpta soltorkade tomater eller färska tomater.
Skär upp två brödskivor och häll på generöst med Lohmanders Pesto och Citron, toppa med prosciutto, mozzarella och tomaterna. Lägg den andra brödskivan på.
Smält smör i en stekpanna och lägg ner mackan, stek tills ena sidan är gyllene, vänd så på mackan och stek andra sidan. Om man vill att osten skall smälta mer kan man lägga på ett lock medan den andra sidan steks.
Skär upp och servera!