Råraka med kallrökt lax, grön sparris & topping
Rårakor är en helt perfekt förrätt eller lunch som inte bara känns lyxig – den är samtidigt förvånansvärt enkel att göra och du kan variera toppings i all oändlighet. Smaka denna klassiker med kallrökt lax, vårprimörer, dill- citronsås, ärtskott & citron!
- MÄNGD:
2 Portioner - TILLAGNINGSTID:
20 minuter - FÖRBEREDELSETID:
10 minuter
Skala och riv potatisen grovt. Blanda med ägg, salt och peppar. Rulla till två bollar.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i bollarna när smöret är brynt, platta ut dem och låt dem steka tills de är gyllene och lite frasiga i kanten. Vänd och stek andra sidan.
Lägg på tallrikar och toppa med rökt lax, en rejäl klick Lohmanders Dill & Citron sås, lättkokt sparris, färska ärtskott och pressa över lite citron. Smaka av med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.