Låt InTheMakingByC inspirera dig!
Snart är det dags att fira in det nya året! Här kommer ett festligt recept på hjortfilé med potatiskroketter och vår bearnaise vitlök och bearnaise original lagat av InTheMakiningByC.
Hjortfilé med hemmagjorda potatiskroketter (4 personer):
650 g hjortytterfilé
Smör
Rosmarin
Timjan
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Lohmandes sås, bearnaise hot, bearnaise vitlök och bearnaise original
Potatiskroketter, recept här
Syrad rödlök, recept här
Friterad rotselleri
Brysselkål
Snäckmorötter
Blåbärssås
Du behöver också:
Plastbalja
Sous vide
Frityrolja
Gör såhär:
1. Hjortfilé: Vakuumförpacka köttet om du inte redan har gjort det.
2. Tillaga köttet i din sous vide i cirka 1 1/2 – 2 timmar på 62,5 grader för medium.
3. Syrad rödlök: Förbered löken, lägg i en burk och förvara kallt.
4. Potatiskroketter: Förbered kroketterna och ställ kallt till det är dags att fritera.
5. Ansa och skölj brysselkålen, spara några blad till uppläggningen.
6. Koka brysselkål och morötter till önskad konsistens.
7. Skär sellerin i mycket tunna strimlor och lägg åt sidan.
8. Hetta upp oljan till 180 grader, fritera potatiskroketter och rotselleri.
9. Låt rinna av och förvara kroketterna i en varm ugn, cirka 180 grader.
10. Bryn köttet i rikligt med smör tillsammans med kryddor – skiva i tunna skivor.
11. Uppläggning: Spritsa ut såserna, lägg köttet i mitten med rotsellerin ovanpå och bygg på med allting runt om.
Läs hela inlägget här.