Lohmanders logo
  • Hem
  • Våra såser
    • Såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
  • Om oss
    • Integritetspolicy
Start ∕Recept ∕Smashed potatoes med parmesan och persilja

Smashed potatoes med parmesan och persilja

Skriv utSkriv ut recept

Smashed potatoes är ett supergott tillbehör till kött och grillade grönsaker. Tillsammans med bea är det en given rätt på varje buffébord!

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka potatisen i ca 15 min tills den nästan är klar. Den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Häll av vattnet och häll över potatisen på en ugnsplåt.
  2. Ta ut smöret så det blir rumsvarmt. Finriv parmesan och hacka persilja. Klicka på det rumsvarma smöret, riven parmesan och sist panko.
  3. Sätt in i i ugnen och kör ca 15 min tills potatisen är gyllene och krispig.
  4. Ta ut ur ugnen och toppa med hackad persilja, sås och flingsalt.
INGREDIENSER:
  • 500 gram delikatesspotatis eller annan liten sort
  • 50 gram smör
  • 50 gram parmesan
  • 0 Panko
  • 1 kruka(or) persilja
  • 0 Flingsalt
  • 1 flaska(or) Bearnaisesås
REKOMMENDERADE SÅSER:
  • Bearnaise Original - Flaska
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Ugnsrostade grönsaker med fetaost och Pesto & Citron-sås
Dragonstekt kyckling med ugnsbakad sötpotatis och bea
Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Läs mer om oss och vår vision

Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha. Att göra den perfekta bearnaisen.

Läs mer
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Lohmanders
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Hem
  • Våra såser
  • Inspiration
  • Recept
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Om oss
©2023 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE