Pankofriterade fiskburgare med picklad rädisa och parmesanpommes
MÄNGD: 4 Portioner
INGREDIENSER:
-
1
burk(ar)
Lohmanders Remouladsås
-
600
gram
färsk torsk
-
4
st
hamburgerbröd
-
1
dl
vetemjöl
-
2
st
ägg
-
1
tsk
salt
-
2½ dl panko ströbröd
-
300
gram
fast potatis
-
300
gram
sötpotatis
-
50
gram
riven parmesanost
-
Flingsalt
-
Smör och olja
-
30
gram
blandsallad
-
½ kruka dill
-
Picklad rädisa
-
100
gram
rädisor
-
½ msk limejuice
-
2
tsk
strösocker
GÖR SÅ HÄR:
- Skiva rädisorna tunt och blanda med limejuice, socker och salt. Koka upp snabbt och låt sedan rädisorna svalna i lagen.
- Skär potatisen och sötpotatisen i tunna stavar eller klyftor. Lägg dem i kallt vatten i ca. 30 min. Torka bitarna torra med hushållspapper. Fritera potatisen i neutral olja på 180°C i några minuter tills de är krispiga. Strö över riven parmesan och flingsalt.
- Skär fisken i fyra portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg med salt i och sist i panko.
- Stek fisken i olja och smör i en stekpanna ca 3 min per sida tills bitarna fått fin färg.
- Stek hamburgerbröden i smör.
- Fyll bröden med sallad, fisk, picklad rädisa, några dillvippor och Lohmanders Remouladsås
- Servera med parmesanpommes.