Örtiga färsspett med grillad pita
Bjud på örtiga färsspett med grillade grönsaker, frasigt pitabröd och Lohmanders Bearnaise Spice & Lemon – en oslagbar kombination!
MÄNGD: 6 Portioner
INGREDIENSER:
-
500
gram
lammfärs
-
1
burk(ar)
Lohmanders Bearnaise Spice & Lemon
-
1
st
ägg
-
6
st
pitabröd
-
salt
-
peppar
-
1
nypa(or)
mynta
-
1
nypa(or)
persilja
-
8
st
sivri paprikor (eller annan grön paprika)
-
2
st
citroner
-
300
gram
körsbärstomater
-
1
skvätt
Fin ketchup alt. chilisås
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda ihop nötfärsen med ägg samt salt och peppar efter smak.
- Hacka de färska kryddorna och blanda i färsen.
- Forma färsen lite avlång och trä på spetten.
- Grilla i grillpanna eller på grill tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Grilla brödet, paprikorna och citronerna.
- Rosta körsbärstomaterna på 200 grader i 20 min tills ordentligt mjuka.
- Servera de grillade spetten tillsammans med citronen, paprikorna och brödet.
- Ringla över lite ketchup, chilisås och ev lite extra persilja. Smaksätt med den utsökta Bearnaise Spice & Lemon efter smak och tycke.