Marinerad och grillad svamp med syrlig kålsallad och fröcrunch

Bjud på en rökig vegetarisk grillmiddag – där vår nya Bea med whisky fulländar smakerna!
Variera gärna svampspetten med olika favoriter som skogschampinjoner, ostronskivling, kungsmussling eller shiitake.

Och den kryddiga fröcrunchen är perfekt att förvara i en lufttät burk och toppa på sallader, grillade grönsaker eller röror!

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Börja med att vispa ihop marinaden till svampen tills att sockret lösts upp.

2. Om du grillar med kol, tänk på att tända i god tid så att den har en fin glöd tills att du ska grilla svampen. Om du använder grillspett av trä blötlägger du dem samtidigt som du startar grillen.

3. Ansa svampen och dela i lika stora bitar, lagom stora att fästa på spettet.

4. Pensla på marinaden och blanda runt så att marinaden täcker svampen jämnt. Låt stå.

5. Rosta pumpa- och solroskärnor på låg värme i stor panna. Rör ofta. Efter några minuter, tillsätt sesamfrön och rosta allting till gyllenbrunt.

6. Häll över på en tallrik och låt svalna helt.

7. Mortla alla frön grovt och blanda med kryddorna.

8. Skala morötter och ansa kålen. Skär i morötter och kål i tunna strimlor, med mandolin eller osthyvel.

9. Blanda ihop citronsaft, olja, salt och peppar. Massera in med kålen och persiljan så allt är jämnt fördelat.

10. Trä svampen på spetten och lägg på grillen. Vänd då och då och pensla jämnt med marinad. När svampen är lätt karamelliserad är den klar.

11. Lägg upp kålsalladen på stort fat och toppa med fröcrunch. Servera med den grillade svampen och rejäl klick med whiskey bearnaise sås.