Grillad flankstek & nypotatis med somrig tomatsallad och grillad tomatsalsa

Tänd grillen och förbered sommarens godaste middag! Grillad flankstek som serveras med nypotatis och två sorters tomater. Njut med någon av våra Bearnaisesåser – för en komplett grillmåltid!

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:
 1. Torka av köttet och massera in saltet.
 2. Krossa vitlökarna med baksidan av kniven. Lägg köttet i en påse tillsammans med timjan, vitlökarna & olja. Låt vila i 30 min i kyl och därefter 30 min i rumstemperatur.
 3. Under tiden förbereder du tomatdressingen: grilla tomater och chili. Var försiktig med tomaterna när du vänder på dem så de inte går sönder och vätska rinner ut.
 4. Riv skalet på limen och pressa sedan ut saften. Lägg allt i en hög behållare som passar till mixerstav.
 5. Klipp ner halva krukan oregano och väg upp resten av ingredienserna i samma behållare. Addera de grillade tomaterna och chilin.
 6. Mixa till en chunky dressing.
 7. Ta upp köttet och torka av överflödig olja. Lägg på het grill tillsammans med vitlökar och timjan. Vänd flanksteken ofta så får du en jämnare tillagning rakt igenom köttet.
 8. När innertemperaturen nått upp till 56 grader på den tjockaste delen, ta upp och lägg på skärbräda för att vila i 30 min.
 9. Under tiden, grilla nypotatisen till fina grillränder.
 10. Skiva tomaterna och lägg upp på fat. Skeda över den grillade tomatdressingen och dekorera med resten av oreganon och ev blomblad.
 11. Skiva upp flanksteken tvärs över fibrerna och servera allt tillsammans med grillad potatis och valfri Lohmanders Bea.