Friterad kyckling med mango och syrlig rödkålssallad

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Dela kycklingen i mindre bitar.

2. Tvätta citronen och riv skalet.

3. Blanda vitlök, citronskal, paprikapulver, chilipulver, filmjölk och ägg till en jämn smet.

4. Vänd runt kycklingen i smeten och låt den stå och dra i minst 30 min, gärna en timme.

5. Blanda panko och ströbröd. Panera kycklingen i blandningen.

6. Hetta upp oljan till 160°C och fritera kycklingbitarna i ca 4–5 min tills de är krispiga.

7. Strimla rödkålen och hacka koriandern.

8. Pressa över lime och smaka av med flingsalt.

9. Skala och dela mangon i mindre bitar.

10. Servera den friterade kycklingen tillsammans med rödkålssalladen, mango och Lohmanders Bearnaise BBQ.