Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås
Servera frasiga fisch tacos till nästa taco-fredag – det blir garanterat en succé!
MÄNGD: 4 Portioner
INGREDIENSER:
-
500
gram
torsk
-
2
st
ägg
-
Panko, att vända fisken i
-
8
st
små tortillabröd, gör själv eller köp färdiga
-
50
gram
röd spetskål
-
1
st
mango
-
1
st
silverlök
-
2
st
avokado
-
2
st
jalapeno
-
2
st
lime
-
1
kruka(or)
korander
-
Salt efter smak
-
Olja att fritera/steka i
-
1
flaska(or)
Lohmanders Aioli/Lime/Chipotle-sås
GÖR SÅ HÄR:
- Tärna avokado och mango, strimla spetskålen tunt och skär jalapeno och silverlök i tunna ringar. Lägg åt sidan.
- Gör egna tortillabröd eller köp färdiga.
- Ta fram två skålar. Knäck äggen i den ena, tillsätt lite salt och vispa runt med en gaffel tills det blandat sig. Lägg panko i den andra skålen.
- Dela fisken i mindre bitar, 3-4 cm. Doppa fisken i äggsmeten och vänd sedan i panko.
- Hetta upp olja i fritös eller ordentligt med olja i en stekpanna med högre kant till 160 grader. Fritera/stek fisken i några minuter tills den blivit gyllene. Vänd ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
- Montera tacon på tortillabrödet med pankofriterad torsk, avocado, mango, silverlök, jalapeno och spetskål. Toppa med såsen, koriander och pressad lime.