Frasig fish taco med aioli, lime & chipotle-sås

Servera frasiga fisch tacos till nästa taco-fredag – det blir garanterat en succé!

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:
  1. Tärna avokado och mango, strimla spetskålen tunt och skär jalapeno och silverlök i tunna ringar. Lägg åt sidan.
  2. Gör egna tortillabröd eller köp färdiga.
  3. Ta fram två skålar. Knäck äggen i den ena, tillsätt lite salt och vispa runt med en gaffel tills det blandat sig. Lägg panko i den andra skålen.
  4. Dela fisken i mindre bitar, 3-4 cm. Doppa fisken i äggsmeten och vänd sedan i panko.
  5. Hetta upp olja i fritös eller ordentligt med olja i en stekpanna med högre kant till 160 grader. Fritera/stek fisken i några minuter tills den blivit gyllene. Vänd ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
  6. Montera tacon på tortillabrödet med pankofriterad torsk, avocado, mango, silverlök, jalapeno och spetskål. Toppa med såsen, koriander och pressad lime.