Falafel i libabröd med grönsaker, fetaost & aioli

Hemmagjord falafel! Dessa friterade kikärtsbollar är toppen i en falafelrulle med tillbehör som örter, fetaost och Lohmanders Aioli, Lime & Chipotlesås.

MÄNGD: 4 Portioner
TILLAGNINGSTID: 15 minuter
FÖRBEREDELSETID: 15 minuter

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Blötlägg kikärtorna i en liter vatten i minst 12 timmar. Häll av vattnet och skölj kikärtorna i ett durkslag.

2. Skala och dela lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin. Mixa allt slätt tillsammans med örterna i en matberedare. Lägg i en bunke.

3. Mixa kikärtorna till en grynig massa. Lägg i bunken tillsammans med örtblandningen. Addera kryddor, salt och bikarbonat. Rör ihop. Tillsätt eventuellt lite vatten, smeten ska vara lite klibbig.

Hetta upp olja till cirka 180 grader i en kastrull.

4. Forma cirka 24 bollar för hand. Fritera i omgångar tills de är gyllene, cirka 5 minuter. Lyft upp med en hålslev och låt runna av på hushållspapper.

 

5. Servering: Servera med sallad, grönsaker, fetaost och örter på libabröd. Ringla över Lohmanders Aioli, Lime & Chipotlesås.