Chicken sandwich med Pesto & Citron-sås
Njut av en riktigt god kycklingmacka till middag, med picklad gurka, soltorkade tomater och Pesto & Citron-sås!
MÄNGD: 4 Portioner
INGREDIENSER:
-
400
gram
kycklinglårfile
-
250
gram
mozzarella
-
8
skiva(or)
surdegsbröd
-
1
burk(ar)
soltorkade tomater (liten)
-
25
gram
babyspenat
-
3
msk
smör
-
1,5
dl
vatten
-
1
dl
socker
-
0,5
st
gurka
-
0,5
dl
ättika (12%)
-
1
flaska(or)
Lohmanders Pesto & Citron-sås
GÖR SÅ HÄR:
- Snabbpickla gurka i 123 lag. 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten. Skiva gurka, koka upp lagen och lägg i skivad gurka. Dra av från plattan och låt svalna.
- Skiva kycklinglårfileerna och stek i bitar tills de är genomstekta och fått färg.
- Skiva surdegsbrödet, lägg ut skivorna och ringla sås över. Toppa med skivad mozzarella, soltorkade tomater, babyspenat och den stekta skivade kycklingen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek mackorna på medelhög värme tills de fått färg och osten smällt. Servera med pommes och picklad gurka.