Bowl med marinerad lax och grönsaker

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Skölj riset noga och koka det enligt anvisningarna på paketet. Smaksätt det varma riset med mirin.

2. Skär laxen i kuber. Blanda samman soja, sesamolja, fisksås, pressad lime, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i ca 30 min. Strö sesamfrön över den marinerade laxen.

3. Strimla gurkan med en mandolin, eller en skalare, i tunna strimlor.

4. Blanda ingefära, risvinäger, strösocker och sesamolja. Häll det över gurkan och låt stå minst 30 min.

5. Skala polkabetan och skär den i tunna skivor eller stavar. Låt ligga i kallt vatten ett par minuter så att den blir krispig.

6. Skär avokadon i bitar.

7. Lägg riset i portionsskålar.

8. Lägg på laxen och strö över sesamfrön.

9. Lägg i avokado, polkabeta, edamamebönor, gurka, ärtskott och salladslök i grupper.

10. Toppa med koriander, färsk chili och Lohmanders Pesto & citron.