Bearnaisebakat Cornbread

Javisst, en äkta amerikansk klassiker med fransk Bearnaise-touch, vilken härlig cross-over. Särskilt som det är vi här i Sverige som har filosåsferat fram den lysande idén att baka majsbröd med hjälp av sås. Världen är liten.

Utrustning som behövs:
Avlång brödform alternativt en mindre rektangulär ugnsform.

MÄNGD: 6 Portioner
TILLAGNINGSTID: 60 minuter

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 1750C. Smörj formen med smör.

2. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål.

3. I en ny skål, vispa upp ägget.

4. Häll i filmjölken och bearnaisesåsen och blanda väl.

5. Häll de blöta ingredienserna i de torra och blanda väl till en rätt så tjock smet.

6. Häll smeten i ugnsformen och baka i ugnen, ca 45 minuter ifall brödform används. Om en bredare ugnsform används kan det räcka med 30-35 minuter i ugnen. Testa med en sticka för att vara säker på att den är färdiggräddad i mitten.

7. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen, ca 30 minuter. Skär upp och servera med bearnaisesås. Variera receptet genom att byta ut såsen mot exempelvis jalapeñosås, eller bearnaise hot – om man gillar lite styrka i sin mat.