Bao buns med hoisinmarinerad fläskkarré

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Bao Buns: Rör ut jäst med mjölken i en bunke. Blanda därefter torra ingredienser väl i en till bunke. Tillsätt de våta ingredienserna och knåda till en smidig deg, och knåda tills den släpper bunkens kanter. I degblandare får den gå på låg fart i 10 min.

2. Lyft upp degen, smörj bunken med lite olja och lägg tillbaka degen att jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Klipp till bakplåtspapper till 12 rutor som är ca 15×15 cm stora.

3. Häll ut degen på en lätt mjölad bänk och knåda slät. Dela degen i 12 bitar och forma varje bit till pingisbollstorlek. Kavla ut varje boll till en tunn oval. Pensla på lite olja på ena halvan och vik dubbelt.

4. Lägg de vikta bullarna på varsin bit bakplåtspapper och täck dem med en ren kökshandduk. Låt dem jäsa till dubbel storlek och riktigt fluffiga bröd i ca 40 minuter.

5. Hetta upp vatten i botten på en vid kastrull, och sätt ett durkslag, bambukorg eller ångkokartillsats över. Lägg ner bullarna med sitt bakplåtspapper – i korgen eller durkslaget i omgångar så många som får plats. Ånga bullarna tills de har pöst upp och är fluffiga och lätta, det tar ca 12 minuter.

6. Snabbpicklad gurka: Skiva gurkan med osthyvel eller riv på grova sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig vätska och lägg gurkan i en bunke. Häll på ättika, socker, och vatten och sist lite salt. Blanda och låt stå och dra i kylen ca 10 minuter.

7. Fläskkarré: Blanda alla ingredienser till marinaden och en bunke. Finstrimla fläskkarrén och blanda ned i bunken och låt stå i kylen ca 20 min.

8. Häll av överflödig marinad från köttet, och stek det marinerade köttet på högvärme i en neutralolja ca 5 min tills det är genomstekt.

Lägg kött och grönsaker i Baobröden. Klicka på Lohmanders Bearnaise Hot Chipotle efter smak och njut! Tips! Byt ut köttet till panerad fisk och servera med Lohmanders Aioli!