Låt Lyanders gröna kök inspiera dig
Fira in midsommar med en somrig potatissallad gjord på vår Aioli Lime & Yuzu och en vegetarisk gubbröra på vår Aioli. Ett riktigt festligt recept av vår tredje inspiratör: Lyanders gröna kök.
Vegetarisk gubbröra:
2 dl Lohmanders Aioli
2 st ägg, hårdkokta och fint tärnade
4 st potatis, kokt och tärnade
0,5 dl ost, vällagad och riven
0,5 dl dill, hackad
3 msk gräslök, finhackad
3 msk rödlök, finhackad
3 msk tångkaviar
Salt & vitpeppar
Blanda samman aioli, dill, gräslök och rödlök. Rör sedan ner riven ost, potatis, ägg, tångkaviar och smaka av med lite salt och vitpeppar.
Servera den gärna i små fina snapsglad, och toppa med fint hackad gräslök, rödlök och några fina dillkvistar.
Receptet räcker till minst 6 personer, beroende på storlek på glas.
Somrig potatissallad med aioli lime och yuzu
1,2 kg färsk potatis
2 st äpplen, gröna och fint tärnade
4 st saltgurkor, hela och fint tärnade
1,5 st rödlök, finhackad
2 dl gräslök, fnhackad
1 burk Lohmanders Aioli Lime och Yuzu
1 dl gräddfil
1 dl dill
1 burk tångkaviar
Svartpeppar
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet, och låt ånga av i ett durkslag. Tärna potatis, äpple, saltgurka, finhacka rödlöken samt gräslöken. Rör ihop aioli och gräddfil med hälften av den finhackade rödlöken och gräslöken i en beredningsskål. Vänd sedan försiktigt potatis, äpple, saltgurka och smaka av med svartpeppar. Lägg över potatissalladen i en passande skål, och låt stå i kylen tills det är dags att äta.
Innan potatissalladen skall serveras, garnera gärna med resterande gräslök, rödlök, tångkaviar, dill och ätbara blommor. Jag hade både gräslöksblomma och penseer.
Recept räcker till 6 st personer.
Läs hela inlägget här!