Låt Lindas Goda inspirera dig
Behöver du tips på middag till Halloweenfirandet? Inspireras av denna höstiga kycklingrätt med vår Bearnaise hot chipotle som serveras med ugnsrostad butternutpumpa och sötpotatis av vår inspiratör Lindas Goda.
Ingredienser till kycklingrätten för 12 personer:
2-2,5 kg kycklingfilé
1 liter grädde
2 burkar Lohmanders Bearnaise hot chipotle ( 230 ml x 2)
4 schalottenlökar
500 g skogschampinjoner
2 msk kycklingfond
1 tsk salt
smör att steka i
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn kycklingen i en panna och krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en panna och lägg dem över kycklingen. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn den i en panna utan att den får färg. Tillsätt grädden, bearnaise hot chipotle, kycklingfond och salt. Låt koka ihop och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar.
Ingredienser tillbehör:
2 st butternutpumpor
sötpotatis
olja
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
salt
Garnering:
200 g fetaost
1 dl finklippt persilja
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan och sötpotatisen i ca 2 cm stora bitar. (Jag hade 2 butternutpumpor och ”fyllde på med sötpotatis så det räckte till 12 personer). Skär löken i mindre bitar och pressa vitlöken. Blanda ihop allt tillsammans med olja och salt. Häll ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut från ugnen och smula över fetaosten och strö över persiljan. Till maten serverades även brysselkål och en grönsallad.
Läs hela inlägget här.