Låt Erikas Recept inspirera dig
Nu är det äntligen hög tid för kräftskivor! Inspireras av vår inspiratör Erikas Recept som lagat kräftskagen gjord på vår Aioli Sriracha, västerpottenpaj och vitlöksbaguetter ihop med gott tillbehör gjort på vår Aioli.
Kräftskagen:
6 st toastskivor
1 st stor burk kräftstjärtar i lake (880g nettovikt)
1/2 burk Lohmanders Aioli Sriracha
1/2 dl majonäs
1 msk riven färsk pepparrot
2 msk hackad dill
1/2 finhackad rödlök
1-2 tsk citronsaft
Salt & peppar
Gör såhär:
Skär av kanterna på brödskivorna och dela dem på mitten till trekanter. Stek på medelhög värme tills de fått fin färg. Sila av kräftstjärtarna. Blanda ihop övriga ingredienser och lägg ned kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp snyggt på tallrik och garnera med en citronskiva och färsk dill.
Västerbottenpaj:
Pajdeg:
3,5 dl mjöl
150 g smör
2 msk vatten
Salt
Äggstanning:
3 dl mjölk
3 dl grädde
200 g riven västerbottenost
Salt & peppar
Dekoration:
Färsk dill
1 st liten burk röd caviar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Välj först om du vill göra endast 1st stor paj eller i flera portionsformar. Jag ville göra i portionsformar för jag tyckte det blev smidigare/finare vid servering.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i formarna ganska tunt. Nagga sedan små hål i degen med en gaffel. Grädda i ugnen cirka 10 min tills det har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Blanda under tiden ihop äggstanningen. Fyll formarna med äggstanningen ända upp till kanten. Grädda i ugnen i cirka 20 min tills pajerna har blivit fasta.
Servera pajerna ljumna och dekorera med röd caviar och dill.
Läs hela inlägget här.